Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

Ragam Manusia di Facebook (part 2)

3:27 PM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

sambungan entry sebelumnya...

11. Manusia Pedagang
Manusia macam ini menjadikan Facebook semata-mata nak buat pengiklanan. Tak cukup dengan iklan dia di surat khabar setiap hari, muka terpampang sana sini sibuk dengan dia punya jual beli. So, kalau kalian tak suka, kalian boleh UNLIKE lah manusia jenis ini. Contoh ayat mereka:
- Dulu Jus Mate, Sekarang DR2 Pula, Beruntungnya Jadi Pengedar DR-Group. Bukan Tipu-Tipu Ya, Memang Betul Betul. Cuba Lah..Hubungi Kak Lin Pengedar Sah Dulu, Kini Dan Selamanya 019-6217454 ...

- ddr akan lancarkan dRPlanetTV siaran TV internet dR GROUP , perancangan dan persiapan telah ddr kemas kini utk dRPlanetTV ketemui anda semua.


12. Manusia Alien
Mereka ini memang unik la! Tulisan dia kadang-kadang susah nak dibaca walaupun ayatnya ringkas je, hahahaha
- 0h Mai D4rL1nG.. i LuRv3 u 4reV3r..
- Ouh mY 9oD..!! kYknY4w c gW k3ReNz 48ee5h d3ch..!!


13. Manusia Maki Hamun
Oh, yang ini memang berbisa. Kalau boleh, tak sanggup saya nak baca sampai habis. Hahaha, kawal marah tu, relax sudah
- P***M** betul lah! Kalo ko tu lawa aku tak kisah! muka mcm **b* ada hati nak rampas bf aku..!!
- mcm s*a* lah pompuan ni, kol tak angkat2.. keluar ngan jantan lain ke apa?
- Jangan bajet bagus sangat lah.. aku tarik ko punya ***** baru tau,, dasar buaya..


14. Manusia Misteri
Manusia macam ini biasanya mereka tulis sangat sangat sangat misteri. Tak tahu apa maksudnya, harta karun pun tak misteri macam dia ni. Hahahaha
- Sudahlah...
- Sebenarnya pagi tadi aku yg...
- Termenung..


15. Manusia Macam Wartawan
Yang ini pun ramai juga di Facebook. Mereka tanya macam dalam komen la pula, padahal dalam status je. Apa boleh buat, hak masing-masing kan? Maybe dia sangatlah boring.
- Hai apa kabar? bosan la beb..
- Aku kat rumah, kau kat mana?
- Bosan lah kolej aku, kolej kau bosan tak?


16. Manusia Gila Seks
Yang ini lagi bodoh square! Contoh ayat:
- Nak k***k,dapat m***k sambil main kan sdap
- Ahhhh~~ Siapa pulak yg boleh teman aku kat Hotel sekian sekian sekian lepas ni? Aku baru lepas sekian sekian sekian..


17. Manusia Bermotif
Dah la berseni, ayat pun bermotif pula tu. Seni dia tu sebenarnya nak menarik perhatian orang, tetapi nak baca pun susah pula. Contoh ayat:
- Hnya 0rg mLas sJa yg slLu mNgaLami k'gagLan dlm hdupx.. krna bgi org yg g!at, sUatu k'gagLan adLah sbuah kberhasLan sBnrNy..


18. Manusia Kelakar
Yang ini tak payah bagi contoh ayat, kalau kalian gelak tu maknanya kelakar lah tu. Orang-orang macam ini memang best kalau kita follow Facebook dia. Hilang segala bagai stress yang melanda jiwa dan raga. Hahaha!

19. Manusia Gonjeng
Sendiri buat status, sendiri LIKE. Rasa nak bagi penyepak kalau hanya dia je yang like. Just jokes!! http://www.emocutez.com


Dah, itu sahaja yang dapat saya kongsi. So, anda semua termasuk dalam golongan yang mana satu? Yang keenam belas? YTK! http://www.emocutez.com

p/s: entry ini bukan men-dog atau memerli, just jokes! sesekali kita mesti perlukan hiburan di kala otak sudah semakin tepu dengan bla bla bla

Labels: ,