Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

Tiara, Mari Kita Mencarut!!!

12:13 AM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

Assalamualaikum, entry kali saya sebenarnya untuk kali ini nak bercerita tentang lawatan saya ke KMNS baru-baru ini, namun rasa tak tahu apa idea terbaik untuk saya curahkan, so saay terpaksa memerap terlebih dahulu di dalam draft. Sebagai gantinya, entry saya untuk kali ini tentang hadiah tag daripada Najwa Rosle. Best juga lepas saya baca, tertarik. Nak tahu apa dia?





1. Pasang earphone ke, speaker ke...then bukak winamp ke, windows media player ke...
segala software yang bole play lagu...dan masukkan segala lagu koleksi korang.
2. PENTING...mode play lagu dalam SHUFFLE
3. Jawab soalan berdasarkan tajuk lagu. Untuk soalan seterusnya, klik next. Faham kan?



So sekarang, saatnya saya untuk mencuba, harap-harap berjaya dengan lagu-lagu yang tak pelik la http://www.emocutez.com.

1. If someone says 'is this okay?' you say?
Lagu Kita (Aizat)


2. How would you describe yourself?
VIP (Iwan)


3. What do you like in a guy/girl?
Selamat Malam (Faizal Tahir)


4. How do you feel today?
Bila (Candy)


5. What is your life's purpose?
Permaisuri (Jay-Jay)


6. What is your motto?
GLORY GLORY MAN UNITED


7. What do your friends think of you?
What You Waiting For (Mizz Nina ft. Colby O Donis)


8. What do you think of your parents?
Kau Dan Aku (Aizat)


9. What do you think about very often?
Menjaga Hati (Yovie And Nuno)


10. What is 2 + 2?
Kenapa (Daus)


11. What do you think about your bestfriend(s)?
Perpisahan Terasing (KRU)


12. What do you think of the person you like?
Cinta Pertama Dan Terakhir (Sherina)


13. What is your life story?
Takin' Back My Love (Enrique Iglesias ft. Ciara)


14. What do you want to be when you grow up?
RSVP (Maulana)


15. What do you think of when you see the person you like?
Yang Sempurnakanku (6ixth Sense)


16. What will you dance at your wedding?
Nothing's Gonna Change My Love (George Benson)


17. What will they play in your funeral?
This I Promise You (N'Sync)


18. What is your biggest fear?
Seumur Hidup (Dafi)


19. What is your biggest secret?
The Only Exception (Paramore)


20. What will you post this as?
Tiara (Kris)

Best kan, macam merepek merapu je result saya. Tapi surprise juga yang macam nombor 2, 6 dan 12 tu, macam betul je, saya tak reka playlist ye. Oh ya, kepada blog-blog di bawah, sila lanjutkan kerja sengal seperti arahan

Dahlah, itu je yang saya nak tag untuk entry kali ini. Semoga mereka mendapat pointer 4.00 untuk soalan kali ini, hahaha http://www.emocutez.com

Labels: , ,

10 komen:

Comment by cik aied on December 17, 2010 at 5:27 AM

encik muhammad 'ariff putra ansaruddin agus!
hey! nice name! i vote 4 you time u tercalon jadi jpp kmns tu..its all bcoz ur name...huhu
NEway..thanks sbb tag sy..tp sy dah buat la tag tu... meh usha sini : http://aiedalystic.blogspot.com/2010/11/1-malaysia.html

:)

Comment by 'Ariff Ansaruddin on December 17, 2010 at 5:29 AM

to cik aied, thanks a lot, it's a gift from Allah through my parents, maybe my granpa's name brought luck to me, hahaha

eh it's okay, saya pun tak tahu nak tag siapa tadi
okay, nanti saya lawat :)

Comment by n i k l i s a on December 17, 2010 at 5:32 AM

thanx for tagging me. :)

Comment by 'Ariff Ansaruddin on December 17, 2010 at 5:39 AM

thanks je ke? hadiah?

Comment by :-: Nizam27391 :-: on December 17, 2010 at 5:50 AM

alin xkena tag plak? wakaka...

Comment by 'Ariff Ansaruddin on December 17, 2010 at 6:13 AM

hahahaha, dia tu dah lama tak online, kalau online pun jarang update blog. ni namanya bukan pilih kasih tahu ;)

Comment by n i k l i s a on December 18, 2010 at 7:37 AM

eh, tag orang memang dapat hadiah eh? hehe.

thanx bg pihak nizam jugak. :P

Comment by 'Ariff Ansaruddin on December 18, 2010 at 7:54 AM

ada pulak ke menang? huhu

dah agak dah, mesti ada sebut pasal nizam ni, haha :D

Comment by n i k l i s a on December 18, 2010 at 5:42 PM

arip yang cakap kot. HOHO. bace komen kat atas2 eh..

mesti la. sahabat tersayang kan. HAHA

Comment by 'Ariff Ansaruddin on December 19, 2010 at 1:18 AM

ah sudah, merepek la kerja kalian berdua ni, huhuhu

Post a Comment