Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

Entry Tak Sabar

5:53 PM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

Assalamualaikum. Bulan Ramadan makin menutup tirainya. Pejam celik dah dekat nak pakai baju baru. Itupun kalau ada yang beli baju baru la, kalau tak Alhamdulillah anda masih mampu berjimat cermat. Entry pagi ini bukannya malas atau kenapa, ringkas sebegini hanya nak mengucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadan.

APA KEJADAHNYA UCAP MACAM NI TIME NAK DEKAT RAYA?

Well, tak salah kan? Lagipun puasa adalah sebulan, bukannya seminggu. Sama juga kalau ada yang tergamak nak pasang lagu raya seminggu dua minggu sebelum berpuasa, yang itu patut dipersoalkan.

Hurm okay la, ringkas cerita, saya insyaAllah akan mengupdate blog ini selepas balik kampung. Kalau sempat, dan memang niat hati saya, nak update day by day mengenai segala kegiatan aktiviti saya di kampung bermula 27 Ogos ini sehingga 6 September. Okay, nak beritahu, tahun ini macam tahun lepas, saya beraya di Indonesia. Bezanya, tahun ni tak payah nak fikir orang di Miri macam tahun lepas.

Ha, itu sahaja yang boleh saya tulis. Hidung pun dah macam mesim penyedut hampagas, asyik tarik je sejak minggu lepas. Okay, selamat berjumpa kembali. Wassalamualaikum.



Labels: , ,