Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

It's Just Rainy Sunday Afternoon

8:32 PM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

Assalamualaikum. Saya bangun pagi tadi pukul 6.30. Lewat sikit daripada biasa, sebab malam tadi dah kali kesekian tidur lambat. Lepas solat subuh, sambung tidur, sebelum tu kunci jam pukul 8.30. Sambil tidur, pasang lagu Haven't Met You Yet (menang addict la ni, huhu). Pukul 8.30 jam berbunyi, saya buka mata, tengok-tengok faliq dah ada di depan saya, dia kata nak pergi jalan-jalan keluar dengan kawan dia. Sambung lagi tidur, kunci jam pukul 9. Bangun lagi, kunci jam pukul 10.

Sedap-sedap tidur dalam kesejukan, fon berbunyi. Terus terkujat bangun, fikir mesej daripada Alyn, sekali.....ada orang call! Nombor sahaja. Terus saya angkat, 'hello, assalamualaikum'. Sekali kawan lama, Munir laa.....kau ni buat aku terkejut di pagi hari la. Nasib baik kau yang call aku. Borak-borak lama juga la, dah lama tak contact dia, dekat 3 minggu. Yela, kat KMNS selalu borak, nak ke bilik dia tu dibezakan dengan aras je.

Dia cakap banyak la, mula dari A sampai Z. Tentang kerja dia la, perempuan yang kacau hidup dia, study dia, rancangan dia 10 tahun lagi. Saya yang still terkebil-kebil mengantuk, buat-buat faham la dulu. Sekali borak punya sedap, tengok jam, 10.30!!! Lama gila kami berborak, dekat 30 minit. habis borak-borak, pergi mandi, on lappy, main dengan stuart kejap.

Masa sedang online facebook, tiba-tiba fon kembali berbunyi. Ada mesej dari nombor yang tak dikenali. Dia tanya,

Salam, ni teha. Kau ada check result NN?

Erk? Mana dia dapat nombor aku ni? Pelik pulak saya. Saya balas lambat, alasan baru bangun tidur (ceh, pukul 12 baru bangun tidur!! haha :D). Lepas dia tanya saya, dia tanya pulak saya apply apa. Saya cakap saya dapat USM, civil engineering. Saya tahu dia akan dapat UKM, sama dengan saya, so saya cakap jelah USM.

Itu jelah yang boleh saya postkan, yang lain tu....err, saya tidur la, hehe. Ngantuk sangat-sangat. Okay.

Wassalam.

Labels: