Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

Mukaddimah

11:05 PM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

Assalamualaikum, atok nak bercerita ni. Dah lama atok tak menjenguk blog, kini akhirnya atok berkesempatan untuk melakukannya. Semalam atok pergi mengambil keputusan SPM 2008 di sekolah atok. Di sana, atok jumpa ramai kawan lama yang juga bersiap sedia untuk mengambil keputusan. Tentulah, hampir 14 minggu kami semua menanti keputusan, akhirnya tarikh keramat ini telah tiba. Dijadualkan pukul 10 pagi keputusan akan diedarkan, akan tetapi kerana ada masalah teknikal di sekolah atok, maka keputusan diedarkan pada pukul 10.45 pagi.

Yang jelas, atok bersyukur atok dapat 7A 4B. Alhamdulillah. Keputusan ini memang memuaskan hati dan perasaan atok, kerana semasa PMR 2006, atok hanya mendapat 7A 1C 1D. Sungguh memalukan, apabila sebuah keputusan rosak dengan adanya C atau D. Sekarang, atok berjaya membalas dendam dengan tiada sebarang C atau D pun.

Apa-apapun, tahniah atok ucapkan kepada kawan-kawan atok, kerana berjaya mendapat kejayaan yang memuaskan dan cemerlang. Kepada kawan-kawan atok lainnya, jangan mudah kecewa, masa depan anda tidak akan suram kerana keputusan anda tidak seberapa bagus. Itulah pesanan atok untuk hari ini, BERSYUKURLAH DENGAN APA YUANG ANDA TELAH PEROLEHI. Untuk itu, atok ucapkan selamat maju jaya kepada semua!!!

Wassalamualaikum.

Labels:

2 komen:

Comment by eju on March 12, 2009 at 12:56 AM

congratz!!!!!!!!!!!

Comment by lifeofagirlnamedfa on March 23, 2009 at 10:17 AM

ape pasal gne atok?
arip arip.
dasat.

Post a Comment