Mari Berkenalan

My photo
Bandar Tasik Selatan, Kuala Lumpur, Malaysia
An Arab-Malay from dad and Chinese-Indonesian from mom. Proudly to be born in Malaysia and proudly to have descended from Indonesia. Speak in Malay but write in English fluently. ex-11th Elementary School, Bukittinggi; ex-4th Junior High School, Bukittinggi; ex-1st Madrasah Aliyah, Bukittinggi; ex-South Lake City High School, Kuala Lumpur; ex-Negeri Sembilan Matriculation College; Civil and Structural Engineering, National University of Malaysia student and University of Indonesia student. Golf, Futsal, Badminton, Chess, Handball. Manchester United FC, Negeri Sembilan FA, Semen Padang FC, Germany football national team, Malaysia national football team. Facebooking, Twitting, Blogging, Karaoke.

Rakan-Rakan Pengikutku

Cubaan

7:36 PM / Ilham terbitan: 'Ariff Ansaruddin /

Assalamualaikum, atok sebenarnya ada kelas diploma preparation di kolrj YPC Cheras, itu sebab atok dah lama tak post blog baru. Atok nak bercerita tentang seorang pelajar perempuan di kolej atok ni. Atok tak tahu apa modus operandi pelajar itu mencuba untuk mendekati atok, walaupun atok tahu yang atok lebih handsome daripada dia. Atok sendiri rimas dengannya dan perangainya, seperti berikut:

  • "Ariff, esok kita pakai baju warna sama, ya?" Ayat itu selalu dia ucapkan apabila esok ada kelas
  • "Siapa yang berani mendekati Ariff, aku bunuh(?) dia, apalagi perempuan", yang ini lebih menakutkan apabila dia dapat tahu yang atok dapat 7A
  • "Ariff, cakap dengan siapa tu?" Tolonglah, masa itu atok sedang bercakap dengan lelaki pun, dia nak ambil tahu.
Atok tak tahu harus berbuat apa. Takkan atok mesti berlakon baik depan dia, berlagak suci tak berdosa. tetapi atok masih tak pasti sama ada dia memang berminat dengan atok atau dia hanya mempermainkan atok. Sebab kedua ini yang atok risaukan, apalagi selepas atok membaca Mastika edisi April 2009. Tolonglah atok, atok tak mahu mendapat pasangan yang gila seperti dia.

What should I do now???

Labels: